logga

Det började med Stella...

Allting började med Stella, den lilla svarta hunden på bilden. Stella kom in i mitt liv som en liten virvelvind. Den lilla söta, ulliga, gulliga och riktigt urjobbiga hunden som inte alls var så enkel som hon såg ut. Det blev startskottet för min hundkarriär på professionell nivå. Stella och jag, vi gjorde allt tillsammans. Vi gick alla kurser man kunde gå och gjorde allt (nästan iallafall) precis enligt regelboken. Ändå var det inte tillräckligt.

Jag sökte med ljus och lykta efter all kunskap jag kunde få och beslutade mig rätt så snart att jag skulle börja läsa till hundinstruktör. Stella fick under den tiden agera instruktörshund och alla övningar vi fick med oss fick först Stella ta sig igenom. Utbildningen gav mig ännu mera verktyg för att jobba vidare med mitt lilla “monster”.

Rätt så snart efter jag var examinerad som instruktör fick jag jobb som hundinstruktör och några månader senare fick jag även jobb som hunddagisfröken. Någonstans mellan dessa jobb väcktes tanken på att starta hunddagis. Med lite mer erfarenhet och kunskap så stod drömmen, dagiset, mitt allt klart för att slå upp portarna 20170515. Det var då jag kunde börja jobba med det jag brinner för mest, på heltid.

Nu, är det som tur är faktiskt rätt så bra ordning på den lilla hunden, för skam den som ger sig. Jag visste ju att det skulle “bli hund” av henne med. Vilken hund det blev! Stella är nu min tävlingshund, hon har tagit flera meriter i agility och tävlar i högsta klassen i freestyle.

Man brukar ju säga att de jobbigaste hundarna blir de bästa. Jag kan iallafall skriva under på att det är de jobbiga hundarna som ger en kunskap.

//Rebecka Högegård VD, Hunddagiset Mariestad