logga

Nose Work

Noseworken har sitt ursprung i USA och grundtanken med sporten var att hjälpa hundar på hundstallar till en mer dräglig tillvaro med aktivering för mental stimulans för att slutligen kunna placeras ut i hem runt om i USA. 

Idéen om nosework kommer från att man tog idén om hur tjänstehundar arbetar i specialsök - och förvandlade detta till en förenklad version som sedan blev Nosework. Alla hundar har en fantastisk nos och många hundar har ett enormt driv i sig av naturliga instinkter som att jaga och leta. De som inte får utlopp för detta anses i människans ögon att de inte passar in. Men genom Nosework ges alla hundar en chans att utnyttja sina naturliga instinkter och till följd av detta får vi en nöjd och trött hund. 

Planerade kurser i Nosework 2019 hittar ni under respektive flik

Under grundkursen lär vi hundarna på ett lekfullt sätt att söka, och finna det vi söker. Vi lär hundarna att markera för oss att de har hittat gömman, som är Eukalytpushydrolat (klass 1).  Du får lära dig att läsa din hund och självklart en del den kunskap om vad nosework egentligen är.

Denna kurs kräver att du har gått någon form av grundkurs eller tränat upp din hund att den klarar av att söka och finna doften eukalyptus. Vi djupar in och testar på svårare sökområden. Vi varvar sök med blindsök och individanpassar träningen efter kursdeltagarens nivå. Denna riktar sig till dig som tänkt dig ut och tävla och har en högre ambition än vanlig aktivering. 

Här kan du välja dina tillfällen då det passar dig bäst! Denna kurs är uppdelad så man kan välja att köpa alla tillfällen (steg 3) eller plocka de delar du vill ha. Här kommer du få träna självständigt med en träningskompis och även få instruktörsledd tid. Perfekt när du har kommit en liten bit på väg i din nose work träning. 

Denna kurs är upplagd varannan vecka och riktar sig till dig som verkligen vill grotta ner i nose workens fantastiska värld. Här krävs det att du planerar att tävla och vill träna mycket mellan gångerna. 

Det här är en kurs som löper under lång tid. Den är specialsydd utefter vad du önskar. Du får kontinuelig feedback, push och pepp för att lyckas på tävlingsbanan, vi lägger upp en träningsplan och sätta mål.