logga

Matilda Herngren

Dagisfröken

Jag heter Matilda Herngren och jobbar på hunddagiset, mig träffar ni vid hämtningen och lämningen av era hundar, och hundarna träffar mig hela dagen. 

Mitt stora hundintresse började när jag fick min första hund vid 10-års åldern, en borderterrier vid namn Zorro. När jag sedan skulle välja gymnasium valde jag såklart inriktning Hund och därifrån har jag fått mycket kunskap.

Efter gymnasiet valde jag att läsa till Kvalificerad Djurvårdare på biologiska yrkeshögskolan i Skara och insåg där att det var hundar jag vill jobba med. I samma veva fick jag erbjudandet att jobba som hundfrisör på ett litet klipp och trim och där har jag varit i nästan ett år.

Jag har själv två egna hundar, en pumi vid namn Tee och en borderterrier vid namn Mozz. Tee är född 20150808 men har under sitt korta liv varit skadad mycket, därav har han fått livet som aktiv sällskapshund och tränar mest för skoj skull.

Mozz är född 20180707 och där han vi som plan att komma ut på tävlingsplanen och även i utställningsringen.

Förutom att träna hund har jag ett stort intresse av klipp och trim, därför har jag under 2019 valt att utbilda mig till certifierad hundfrisör på Hundens Hus i Göteborg.


Kul att veta:

  • Gick Arbete med Hundar på Naturbruksgymnasiet Sötåsen
  • Kvalificerad Djurvårdare
  • SBK Grundmodul
  • Vann skol-SM i Hundsport 2016, i Rallylydnad.
  • 6:e placering skol-SM 2016, i apellklass.